tiistai 11. marraskuuta 2014

Tuotteideni tarina, osa 3

Korento -heijastavaa käsikorua aloin suunnittelemaan asiakkaan palautteen pohjalta. Sain palautetta, että heijastavan korun reunat voisivat olla pyöreämmät (ja matalammat) jottei ne taipuisi niin helposti (etenkin paksussa takissa). Oikeastaan siis tein vain Tulikukka- mallin päälle pyöreät "terälehdet". Jotenkin kuvio muistutti minua sudenkorennosta (en tiedä tosin näkeekö sitä kukaan muu) niin nimeksi tuli "Korento". Pienempään rinataneula malliin kuvion sovitettuani taisi tosin viimeinenkin sudenkorentomaisuus hävitä, mutta päätin pitää nimen ainakin toistaiseksi. Tämän tuotteen nimeäminen olikin hankalaa, koska tämä muotoutui edellisen tuotteen mukaan sen sijaan että olisin ottanut inspistä jostakin "konkreettisesta". Toisaalta myös Salainen valtakunta oli vaikea nimetä, koska ajatuksen lähtökohtana oli vain erilaiset kuviot ja tietynlainen "fiilis".

Sitten taitaakin jäädä enää yksi tuote? Komeetta, on uusin koruni. Olin jo pitemmän aikaa miettinyt heijastavaa käsikorua myös miehille.(Tosin mikäpä estää käyttämästä Tulikukkaakin!) En halunnut kuitenkaan tehdä siitä mitenkään erityisen miehistä, vaan enemmän unisex-mallia. Helpommin sanottu kuin tehty! Ensimmäiset ideani olivat aika super miehisiä, ja jouduin miettimään vähän erilaista näkökulmaa. Tähän aikaan katselin Battlestar Galacticaa paljon, ja minua kiehtoivat sarjan lentäjien asut ja merkit. Etsiskelin kuvia ihan tässä maailmassa käytettävistä lentäjien ansiomerkeistä ja muista vastaavista (anteeksi, en tunne tässä termistöä kovin hyvin). Tyylittelin sitten jotakin ihan omaa. Täällä on vielä kuva ensimmäisestä versiosta. Annoin kuitenkin ensimmäisen kappaleen käyttöön, ja huomasin itse, että koru taipui todella ruman näköisesti takin päällä. Muutin mallin virtaviivaisemmaksi.

Ensimmäisen mallin reunat taipuivat ruman näköisesti takin päällä.
Uusi, paranneltu versio.

Nyt olen esitellyt inspiraationi tuotteiden takana, jospa edes jotakin lukijaa olisi kiinnostanut!

Uusia tuotteita suunnittelen tälläkin hetkellä, ehkä joskus nekin pääsevät esittelyyn? Nyt sanon vain sen verran, että toivoakseni saan pienimmätkin nahkapalaset käyttöön!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti