torstai 6. marraskuuta 2014

Tuotteiden tarina, osa 1

Hain tänään Vistaprintiltä uudet käyntikortit! Lähikäsityömessuilla hieman hävetti kun ei ollut juuri minkäänlaisia käyntikortteja, sillä kyllähän ne tuovat paljon ammattimaisemman vaikutelman.  Neidonompeleen alla lukee " Erilaiset korut ja asusteet kierrätetyistä ja heijastavista materiaaleista".

Täytyy sanoa, että minua vähän harmittaa mihin jamaan tämä blogi on päässyt. Kuten taisin aikaisemminkin mainita, haluaisin aika vapaasti kirjoitella tänne kaikesta, toki aiheeseen liittyvästä. En vain keksi että mistä! Voisin kertoa tuotteiden valmistusprosesseista, mutta toisaalta en haluaisi kovin tarkkaan sitäkään kertoa/näyttää, koska se antaa aika isot valmiudet jollekin toiselle ruveta valmistamaan tuotteitani. Yrittäjyydestä en osaa hirveästi kertoa, koska toistaiseksi en itse ole yritystä perustamassa.

Mutta ehkä voisin kertoa inspiraatioistani, ja miksi mikäkin tuote on nimitetty niinkuin ovat.

Muistan kun koulussa mietin tuotteita, mitä tekisin. Olin juuri päättänyt lähteä mukaan NY-toimintaan, ja inspis oli vähän hakusessa tympeässä luokkahuoneessa. Ajatuksenani oli vain tehdä jotakin naisellista korua ja asustetta. Oikeastaan alunperin ajattelin tehdä aika "söpöjä" juttuja, (jonka takia logonikin on "söpö") mutta nopeasti huomasin, ettei ylisöpöt jutut vain ole minua. En enää tarkalleen muista, miksi päädyin käyttämään nahkaa, varmaankin koska sitä kierrätettynä löytyy jokseenkin helposti, ja siitä saa pelkästään leikkaamalla kivoja muotoja ja kuvioita. Tulikukka- ranneke, oli ensimmäinen tuote, jonka tein. Nimensä mukaisesti ajattelin tulenlieskoja, mutta toisaalta sitä, miten tuli voisi muistuttaa myös kukan terälehtiä.. Niin tein Tulikukka rannekkeen. Rannekkeitakin tein monta versioita, ennekuin löysin parhaan tavan tehdä ranneke. Tämä tekotapa onkin pohjana lähes kaikille tuotteilleni.

Kun olin saanut Tulikukka- rannekkeen valmiiksi, ajattelin tehdä siihen sopivan päähineen ja korvakorut. Tyylittelin sitten nämä tuotteet rannekkeen mallista, mutta muutin toki mittasuhteita päähän ja korviin paremmin sopiviksi. Tulikukka- heijastavan käsikorun taas tein päähineen pohjalta, oikestaan vain pienensin mallia käteen paremmin sopivaksi.

Tässä ehkä tarpeeksi tarinaa yhteen blogitekstiin, kerron myöhemmin lisää muiden tuotteiden inspiraatioista ja ajatuksista yleensäkin! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti